Isolatiechips

Isolatiechips

Weg met vocht!

Voordelen van isolatiechips

  • Oplossing voor veel¬†vochtproblemen
  • Bestrijding van ongedierte
  • Gezond binnenklimaat
  • Droge en warmere vloer
  • Relatief goedkoop

Voor de natte kruipruimte

bodemisolatie chips

Voor een vochtige kruipruimte
De kruipruimte is vaak een ‘vergeten ruimte’ van een woning of pand. Toch kan een kruipruimte vervelende problemen veroorzaken, met name vocht- en stankproblemen. Een relatief goedkoop maar bijzonder effectief isolatiemateriaal voor vochtige kruipruimtes is de isolatiechip. De isolatiechip is gemaakt van polystyreen (piepschuim) en wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Een flinke laag chips is licht van gewicht. Wanneer er water in de kruipruimte staat, blijven de chips op het water drijven.

Bodemisolatie? Vreemd, maar effectief
In eerste instantie lijkt het aanbrengen van isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) maar een vreemd idee. Toch is de werking van de isolatiechips natuurkundig heel eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert op het punt waar warmte en kou samen komen (het dauwpunt). Een beslagen autoruit is hiervan een eenvoudig voorbeeld. Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de bodemisolatie verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer waardoor deze droog en warmer wordt. Hierdoor wordt niet alleen schade aan houten en betonnen vloeren voorkomen, maar ook vocht en schimmel in de woning, een muffe lucht, stankoverlast en ongedierte (o.a. muggen, slakken en huismijt). Het binnenklimaat wordt merkbaar beter.

Wanneer zijn isolatiechips mogelijk?
De isolatiechip is een zeer goede keuze bij vochtige kruipruimtes. Om de chips goed aan te kunnen brengen hebben wij een bereikbare kruipruimte nodig met een minimale hoogte van 35 cm. Indien de kruipruimte niet helemaal bereikbaar is, hebben wij vaak toch oplossingen om in de kruipruimte te komen. Is de kruipruimte relatief hoog en droog, dan kunt u beter kiezen voor een vloerisolatie.