fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloerisolatie voor uw woning Isolatiespecialist.nl

Vloerisolatie

Isoleren vloer: pantoffels de deur uit.

Vloerisolatie (kruipruimte): isoleren vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie: warmere voeten, met mínder stoken. En zonder al te veel gedoe. De vloer isoleren wordt namelijk via de kruipruimte gedaan, dus een verbouwing in huis is niet nodig. De vloerisolatie kosten verdient u terug in gemiddeld 3,5 jaar! En wanneer u gebruikt maakt van de subsidie wordt nog korter: ongeveer 3 jaar. Met de explosief stijgende gasprijzen is de terugverdientijd inmiddels nog korter!

Maar wat is nu goede vloerisolatie? Waar moet u nu aan denken qua kosten? Waar moet u op letten bij vloer isolatie? Op deze pagina lees u echt alles over de vloer isoleren.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt vloerisolatie? Vraag gerust een vrijblijvend(!) isolatieadvies aan t.w.v. € 75,-!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vloer isoleren: Wat is de beste manier?

Wilt u de vloer isoleren? Er zijn veel verschillende manieren en producten om uw vloer te isoleren. Welke soort de beste vloerisolatie in de kruipruimte is, is afhankelijk van een aantal factoren, bijv. de hoogte van de kruipruimte, het klimaat in de kruipruimte of de vloersoort. Een houten vloer isoleren vraagt een andere aanpak dan een beton vloer isoleren. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Wij komen graag  – gratis en vrijblijvend – bij u langs om te kijken welke manier van vloer isoleren het best bij uw woning en uw wensen past.

Vloer isoleren: Soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie. Maar wat is nu de beste oplossing voor een koude vloer? Moet ik nu kiezen voor wol, schuim of folie? Wij hebben de meest gebruikte soorten vloerisolatie even op een rij gezet. En natuurlijk is de keuze voor een groot deel afhankelijk van de vloersoort en de situatie in de kruipruimte. Vraag gewoon eens een vrijblijvende kruipruimte check aan voor een goed vloer isolatie advies.

Vloerisolatie kosten: Waar rekening mee houden?

De vloerisolatie kosten voor isoleren van de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) zijn vanaf 2200,-. Dit is een richtprijs.

De vloerisolatie prijs hangt bijvoorbeeld af van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het vloertype, de keuze van het materiaal en de isolatiewaarde. Tegenover deze vloerisolatie kosten staat dat u gemiddeld 325 kuub gas per jaar zult besparen. Wilt u precies weten de de vloer isoleren van uw woning kost? Neem gewoon eens contact met ons op voor een GRATIS vloerisolatie-check, incl. advies.

Subsidie vloerisolatie: Hoe werkt dat?

Op dit moment is er een landelijke vloerisolatie subsidie: € 11,00 per m2. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u minimaal nog 1 isolatiemaatregel neemt. Soms zijn er ook gemeentelijke subsidies. Informeer hiervoor bij uw gemeente, dat is zeker de moeite waard. Let op: U moet bij sommige gemeentes de subsidieaanvraag vooraf indienen Door gebruik te maken van de subsidie vloerisolatie verkort u flink de terugverdientijd.

Naast deze isolatie subsidie stimuleert de overheid woningisolatie d.m.v. het lage BTW tarief op de arbeidskosten: u betaalt nu 9%  in plaats van 21%! Dit maakt het isoleren van uw woning extra voordelig.

Biobased vloerisolatie: Wat is het?

Biobased vloerisolatie is isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit hernieuwbare natuurlijke bronnen, zoals plantaardige vezels (zoals hennep of vlas). Deze materialen bieden thermische isolatie voor vloeren en dragen bij aan duurzaamheid door het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen zoals aardolie.

Ontdek meer over biobased isolatie en ontdek hoe het jouw huis kan verbeteren! Neem een kijkje op onze pagina over biobased isolatie en leer alles over de voordelen. Vergeet ook niet onze pagina over subsidies bij biobased isolatie te bekijken, zodat je kunt profiteren van mogelijke financiële tegemoetkomingen.

Type vloer: Beton vloer isoleren

Woningen die gebouwd zijn na 1960 hebben vaak betonvloeren. De huizen die daarvoor gebouwd zijn, zijn vaak voorzien van een houten vloer. Deze betonvloeren werden toen tijdens de bouw nog niet voorzien van isolatie. Hierdoor kunnen deze vloeren erg koud zijn. Ook gaat er veel warmte verloren naar de kruipruimte. Er zijn verschillende manieren om een betonvloer na isoleren. De meest voorkomende methode is het inpakken van de betonvloeren met een forse laag isolatieschuim. Zo hoeft er niet in de vloer geboord te worden. Het isolatieschuim hecht zeer goed aan de vloer en dicht alle naden en kieren.

Type vloer: Houten vloer isoleren

Het isoleren van een houten vloer is een ander verhaal. Dit vraagt aandacht. Het is belangrijk om een houten vloer niet ‘op te sluiten’. Wij adviseren een dampopen vloerisolatie, bijv. Ecose glaswol dekens of Icynene isolatieschuim. Wanneer de kruipruimte erg vochtig is, is er een groot risico op houtrot. In dat geval adviseren wij u kruipruimte-isolatie. Kruipruimte-isolatie zorgt ervoor dat houten balken droog worden, waardoor er een ongunstig klimaat ontstaat voor schimmels en rotting en vochtproblemen opgelost worden.

Vloerisolatie: Hoe wordt het aangebracht?

Vloerisolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Dat gaat snel, u heeft er weinig overlast van. Wanneer er in de vloer een kruipluik aanwezig is, hoeft er dan ook geen zaag- of sloopwerk plaats te vinden. De vloer isolatie werkzaamheden zijn vaak in 1 dag(deel) klaar. Wanneer de kruipruimte onvoldoende geventileerd wordt, zullen er kruipruimte ventilatie aangebracht moeten worden. Onderhoud aan de vloer isolatie is niet nodig.

1

Voorbereiden

Onze monteurs maken de kruipruimte klaar voor het werk.

2

Ventilatie

De kruipruimte krijgt ventilatie (als dit nog niet aanwezig is).

3

Isoleren

De isolatie wordt tegen de onderkant van de vloer gemonteerd.

Zelf vloer isoleren: Is dit mogelijk?

Vloerisolatie kunt u zelf aanbrengen. Tenminste als u niet claustrofobisch bent… In de praktijk valt het vaak niet helemaal mee. Gebruikt u vloerisolatie platen: voorkom koude bruggen, vooral bij de hoekjes en kiertjes. Dit kan namelijk vervelende vochtproblemen veroorzaken, zeker bij houten vloeren. Zelf vloer isoleren met purschuim raden wij af. De busjes pur van de bouwmarkt zijn niet geschikt voor vloerisolatie in de kruipruimte. Het isolatieschuim dat vloerisolatie bedrijven toepassen is gefabriceerd voor het klimaat in de kruipruimte (vocht!) en hecht bovendien – door de techniek – ook op lange termijn goed aan de vloer.

Vloerisolatie: Heeft mijn woning dit al?

Wanneer u een woning heeft met een bouwjaar voor 1978 is het aannemelijk dat u nog geen vloerisolatie heeft. Of de vorige bewoners hebben de woningen voorzien van vloer isolatie. Wanneer u wilt weten of de vorige bewoners vloerisolatie hebben laten aanbrengen, kan dit vrij eenvoudig gecheckt worden door vanuit de kruipruimte de onderkant van de vloer te checken.  Sinds 1978 is men tijdens de bouw begonnen met isoleren. De isolatiewaarde van de gebruikte isolatiematerialen in die periode nog wel erg beperkt. Woningen na 2000 zijn goed geïsoleerd, na 2015 zelfs zeer goed.

Vloerisolatie: Wat is isolatiewaarde?

De isolatiewaarde van een vloer geeft aan hoe goed een vloer geïsoleerd is.  Hoe hoger, hoe beter.

Bouwjaar Isolatie niveau Isolatiewaarde
Voor 1978 Geen vloerisolatie
Vanaf 1979 Matige isolatie 1,3
Vanaf 2000 Goede isolatie 2,5
Vanaf 2015 Zeer goede isolatie 4,0 of hoger

Wanneer u subsidie aan wilt vragen voor de vloerisolatie, is het belangrijk goed te letten op de isolatiewaarde. Het RVO stelt hier namelijk eisen aan: minimaal zal de isolatiewaarde Rd  3,5 moeten zijn.

Vloerisolatie zonder kruipruimte: Kan dat?

U wilt uw vloer isoleren (zonder kruipruimte)?  Vloerisolatie zonder kruipruimte is op 2 manieren mogelijk:  u kunt uw betonvloer isoleren vanaf de bovenkant. Dit kunt u zelf doen d.m.v. het aanbrengen van platen. Een nadeel van isoleren vanaf de bovenkant is ruimteverlies. U zult bijv. de deuren aan moeten passen. Een andere oplossing voor een vloer zonder kruipruimte (zonder kruipluik) is het spuiten van isolatiemateriaal, bijv. HR++ isolatieparels,  van buitenaf, vanuit de tuin. Dit vraagt wel een goede inschatting  van de situatie onder uw woning. Er zal een loze ruimte tussen de vloer en de grond aanwezig moeten zijn of gemaakt moeten worden. Goede bouwtekeningen zijn in dit geval noodzakelijk, ook voor het bepalen van de ligging van de funderingsmuren. Vloerisolatie ‘zonder kruipruimte’ is een vraagt dus de nodige aandacht.

Vloerverwarming? TIP: Isoleer uw vloer

Is vloerisolatie kosten besparend? Jazeker! Veel mensen schrikken van hun energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Veel warmte verdwijnt namelijk via de ongeïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Door uw vloer te isoleren voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Dit gaat u zeker merken aan uw energieverbruik! Met de juiste isolatie vloer je de kou!

Vloerisolatie: Voordelen

Wat zijn de vloerisolatie voordelen? Waarom zou u de vloer isoleren?

  • De belangrijkste reden om de vloer te isoleren is het besparen van stookkosten. Vloerisolatie voorkomt veel warmteverlies naar de kruipruimte. Nog eens extra wanneer uw woning vloerverwarming heeft.
  • De belangrijkste nummer 2 is comfort. Een koude vloer wordt behoorlijk als hinderlijk ervaren, vooral vrouwen hebben daar last van! 😉
  • Meer en meer wordt het isoleren van de woning ook vanuit het milieuoogpunt gedaan, voor de toekomst van de volgende generaties. Welk impact heeft vloerisolatie op het milieu? Lees hier meer over de CO2 besparing per jaar door huis te isoleren.
  • De waarde van een woning ligt gemiddeld hoger wanneer deze voorzien is van vloerisolatie en andere energiebesparende maatregelen. Het energielabel van uw huis is gunstiger waardoor uw huis meer waard is.

Vloerisolatie: Wanneer is dit mogelijk?

Vloerisolatie is mogelijk wanneer de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte hebben de mannen nodig om het materiaal netjes en verantwoord aan te kunnen brengen. Onze adviseur komt gratis en vrijblijvend bij u langs om de situatie te beoordelen. Indien de kruipruimte te laag is voor het isoleren van de vloer, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) een goed en effectief alternatief.

Vloer isoleren: Aandachtspunten

Vloerisolatie is niet voor elke woning mogelijk. Er zal daarom vooraf eerst een goede kruipruimtecheck gedaan moeten worden. Dat voorkomt achteraf vervelende verrassingen. Waar letten wij op bij de kruipruimtecheck?

  • Om een vloer te kunnen isoleren zal de kruipruimte goed bereikbaar moeten zijn. In de vloer zal minimaal een bereikbaar kruipluik aanwezig moeten zijn, zodat er toegang is naar de kruipruimte.
  • Kruipruimtes bestaan meestal uit meerdere compartimenten. Elk deel zal bereikbaar moeten zijn. Regelmatig zijn er sparingen in de muren aanwezig. Wanneer dat niet het geval is, zal er bijv. een tunnel gegraven moeten worden of een extra luik gemaakt moeten worden.
  • De kruipruimte zal voldoende hoog moeten zijn. Vloerisolatie kan netjes aangebracht worden als er minimaal 50 cm werkhoogte aanwezig is.
  • De kruipruimte zal schoon en asbestvrij moeten zijn.
  • In de kruipruimte mag geen grondwater staan, ook zal de vloer droog moeten zijn. Het is niet verstandig vloer  isolatie aan te brengen op een natte vloer.

Kruipruimte isoleren: Luik Kruipruimte isoleren:

Vergeet niet het luik van de kruipruimte te isoleren. Vaak is het luik van de kruipruimte nat, waardoor het in de loop van de tijd kwalitatief sterk achteruit is gegaan. Wij adviseren het kruipruimte luik gelijk te laten vervangen voor geïsoleerd kruipluik met tochtband. Is het kruipluik nog prima intact? U kunt de onderzijde isoleren d.m.v. bijvoorbeeld kruipruimte isolatie platen. Wij adviseren ook het luik naar de kruipruimte altijd bereikbaar te houden (hoe verleidelijk het ook is om er mooi parket of laminaat over heen te leggen…).

Kwaaitaal vloer: Hoe kan ik deze het beste isoleren?

Heeft uw woning een kwaaitaal vloer en wilt u deze isoleren? Ook voor het isoleren van deze vloeren heeft Isolatiespecialist.nl een aantal oplossingen. Vanwege de verhoogde kans op betonschade komen wij vooraf altijd de situatie bekijken. De kwaaitaalvloer herkent u aan de gewelfde onderkanten van de vloerelementen. Wilt u meer specificatie informatie: kwaaitaal vloer isoleren.

“Ook wanneer woningen in hetzelfde blok of straat staan: De kwaliteit van de kwaaitaalvloer kan heel verschillend zijn. De ene vloer ziet er nog keurig uit, de andere vloer is behoorlijk aangetast. Om de productie van deze vloeren te versnellen is calciumchloride aan het beton toegevoegd. Achteraf bleek dit een slechte oplossing te zijn: de calciumchloride in het beton veroorzaakte roestvorming in de metalen bewapening.” 

Vloerisolatie: Geluiddempend

Vloerisolatie op de benedenverdieping zorgt altijd voor meer warmte. Maar is vloerisolatie geluiddempend? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld door bewoners van bovenwoningen. Beperkt de vloerisolatie het geluidsoverlast van de buren?

Veel oudere appartementen hebben houten vloeren. Dat zijn vaak holle klankkasten. Door de holle tussenruimte te isoleren beperkt u de geluidsoverlast. Heeft u geluidsoverlast van bovenburen? Overweeg samen met uw buren geluiddempende vloerisolatie. Dit kan aangebracht worden via het plafond of de vloer. Vraag gewoon eens een gratis advies aan welk type geluiddempende vloerisolatie (ook wel geluidsisolatie) het meest geschikt is. Voorbeelden van geluidswerende vloerisolatie zijn: Easycell en Supafil Timberframe.

Vloer isolatie: Verbetering energielabel woning?

Vloer isolatie draagt bij aan de verbetering van het energielabel van uw woning. Het is wel belangrijk goed te kijken naar de soort isolatie. De isolatie mag als een verbetering voor het energielabel meegeteld worden als het isolatiemateriaal geregistreerd is bij Bureau CRG. Check dit dus goed voordat u de vloerisolatie laat aanbrengen. Wij werken met isolatie die opgenomen zijn in de databank. Zo draagt de vloerisolatie bij aan energielabel verbetering. Dit geldt ook onze kruipruimte-isolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Vloerisolatie ervaringen: Geen verbouwing, geen gedoe

Veel mensen zien er tegenop vloerisolatie aan te laten brengen. ‘Het is zo’n gedoe, het komt wel een keertje hoor!’ Eigenlijk best jammer: elk jaar wachten kost elk jaar geld. Zeker met de hoge gasprijzen. Bovendien is er geen verbouwing nodig voor het aanbrengen van vloerisolatie, het wordt gedaan via de kruipruimte. Achteraf is de vloerisolatie ervaring van woningeigenaren verrassend: ‘wat gaat dat snel, is het nu al klaar!’  Vloerisolatie is een snelle ingreep. Lees meer over de vloerisolatie ervaringen van echte klanten.

Vloerisolatie bedrijven: Gecertificeerd?

Het is u aan te raden vloerisolatie door een vakkundig en erkend isolatiebedrijf aan te laten brengen. Isolatiespecialist.nl mag een vakkundig vloerisolatie bedrijf genoemd worden. Wij zijn volledig gecertificeerd bij SKG-IKOB, een kwaliteitscentrum voor o.a. vloerisolatie bedrijven. Onze werkzaamheden worden onverwachts en met steekproeven gecontroleerd op kwaliteit. Dat houdt ons allemaal scherp. Ook is Isolatiespecialist.nl aangesloten bij de branchevereniging VENIN.

 

Offerte vloerisolatie? Helemaal vrijblijvend!

U overweegt vloerisolatie. Voor een offerte vloerisolatie komt Isolatiespecialist.nl  altijd even bij u langs. Dit is gratis. Tijdens de kruipruimte inspectie letten wij o.a. op de hoogte van de kruipruimte, het klimaat en de bereikbaarheid van de kruipruimte. Na deze kruipruimte inspectie adviseren wij welke vorm van vloerisolatie of kruipruimte-isolatie (/bodemisolatie) het beste is. U ontvangt een duidelijke en onderbouwde vloerisolatie offerte. Neem daarom gewoon even contact met ons op en plan uw afspraak in. Heeft u nog andere isolatievragen? Stel ze gerust!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag