Vloerisolatie: voorkom koude voeten

Koude voeten. Veel mensen (vooral vrouwen!) hebben daar last van.  Met vloerisolatie voelt de vloer vanaf dag één veel prettiger aan.  De vloer koelt namelijk minder snel af. U hoeft uw ketel minder hard te laten stoken.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte.

Wat is de beste vloerisolatie?

De Isolatiespecialist.nl heeft verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Een houten vloer vraagt een andere aanpak dan een beton vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld tonzon. Wij komen graag  - gratis en vrijblijvend - bij u langs om te kijken welke isolatie het best bij uw woning en uw wensen past.

Kosten vloerisolatie?

Lees verder..
De kosten voor het isoleren van de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) zijn  1.200 – 1.900 euro, inclusief BTW. De prijs van de vloerisolatie hangt bijvoorbeeld af of de kruipruimte gemakkelijk te bereiken is of niet, het vloertype en de keuze van het materiaal. Tegenover deze kosten staat dat u gemiddeld 325 kuub gas per jaar zult besparen.

Vloerverwarming? TIP: Isoleer uw vloer!

Veel mensen schrikken van hun energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Veel warmte verdwijnt namelijk via de ongeïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Door uw vloer te isoleren voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte.